Skip to main content

23-06-2015 / 30-06-2015

Het leek een gewone dinsdag te worden tot ik plotseling in de middag appt werd door tante Hilde. Ze vroeg of ik mijn berichtje had gehad. Ik had verder geen berichtjes gehad, dus ik moest haar teleurstellen. Ze vertelde dat ze bij mijn ouders was voor één dag en of we nog even langskwamen. Het plan was dat ze in de avond om een uur of zeven weer weg ging, dus we hadden niet veel tijd meer over. Ik was je eigenlijk net aan het klaar maken voor je bad en moeste je daarna nog voeden. Helaas werd je na je bad niet zo op tijd wakker en was papa al thuis voor dat we klaar waren. Het lukte om na het voeden snel naar opa en oma Steenkamp te gaan en daar nog te eten. Daarna hebben we het woordenboekspel gedaan. Irene Flietstra vroeg aan Hilde of ze ook nog even langs mocht komen en toen wij om negen uur weggingen bij opa en oma waren ze nog steeds gezellig het woordenboekspel aan het spelen. Ik denk dat tante Hilde heel laat pas weer in Duitsland was, maar dat ze er geen spijt van heeft.

Woensdag waren opa en oma Steenkamp 27 jaar getrouwd. Dat is best wel een hele lange tijd en houden nog steeds van elkaar. Ze vroegen of wij kwamen barbecue om het te vieren, maar je mama zag dat niet zo zitten. De donderdag zouden we ook naar opa en oma om opa te helpen. Helaas was jij niet zo stil en kon ik niet heel veel doen. Tja dat geeft ook niet, want je bent natuurlijk maar gewoon een baby die af en toe gewoon hun dagje niet hebben. In de avond hebben we een kolf opgehaald die we op Marktplaats hadden gevonden. Zo kan mama ook een dagje weg en kan papa op jou passen. Deze hebben we de volgende ochtend meteen maar uitgeprobeerd. Papa was in de middag vrij anders kon hij niet op tijd komen op het jeugdweekend. Papa heeft in de middag de eerste keer de fles aan jou gegeven. Mama heeft meteen alles even uitgelegd hoe het werkt. Eind van de middag moest papa gaan. Via opa en oma Steenkamp om daar nog wat ooms en tantes op te halen en mee te nemen naar het jeugdweekend. Afscheid nemen was wel een beetje moeilijk, maar er stond heel wat op de planning in het weekend.

Op de zaterdagmiddag zouden wij, tante Jacolien en tante Else-Mieke naar oom Rienk en Jamie gaan. Ik denk dat we in één week nog nooit zo vaak met de bus zijn gegaan. Je mama ging haar haar doneren en daarvoor moest er minimaal 20 centimeter vanaf en Jamie ging dat doen. Ik vond het wel heel erg spannend hoor. Van te voren nog even een foto van de vlecht die nog aan mijn hoofd vast zat en toen ging de schaar er in. Ik kon niet meer terug. Toen ik keek naar het eindresultaat was ik verrast dat het nog zo lang was, en dat het helemaal niet slecht stond. Ik vond dat het heel kort was, maar tante Else-Mieke was het daar niet mee eens. Het was zelfs nog langer dan het haar van tante Jacolien. We hebben ook lekker bij oom Rienk en Jamie gegeten en na het eten werd tante Jacolien geknipt. Daarna gingen we weer lekker naar huis en hebben voor het slapen gaan even met papa gebeld.

Op de zondag begon om 13:00 de tweede editie van ‘Ter land, ter Zaan en in de lucht’. Vroeger was er wel eens ‘Ter land, ter zee en in de lucht’ en dat keken wij wel eens. Dat is gestopt en nu hebben ze voor de tweede keer in Zaandam ook zo iets gedaan. Deze keer vonden we het leuk om ook even te kijken. Het is wel even plannen met de voedingen maar ik had alles uitgezocht hoe de bussen reden en tante Jacolien wist de weg. We hebben jou in de draagzak gedaan en zijn toen met de bus vanaf Steenkamp naar Zaandam gegaan. Vanaf daar moesten we nog een kwartiertje lopen tot we er waren. We konden daar iets meer dan een half uur kijken voor we weer terug moesten. Het was heel gezellig daar met best wat mensen die aan het kijken waren. Af en toe druppelde het wat, maar we waren melig genoeg. We hebben een half uur mensen uitgelachen en aangemoedigd en toen gingen we weer met de bus naar huis. Het plan was om daarna zelf pizza te maken. Tante Jacolien was niet zo lekker, dus die ging naar bed. Tante Else-Mieke en wij gingen naar de AH om wat dingen voor de pizza te maken. Tante Jacolien hielp wel met het maken van de pizza. Tante Else-Mieke en mama houden van lekker wat groeten op de pizza, maar tante Jacolien niet zo. We hadden dus de pizza verdeeld met één kant vol met groente en één kant met alleen hamblokjes en kaas. Papa en je andere ooms en tantes die naar het jeugdweekend waren geweest waren pas om half 9 bij Steenkamp. Mama had gisteren haar haar best kort geknipt, maar het viel je pa niet eens op. Hij had alleen oog voor jou en wou jou lekker knuffelen. Tante Else-Mieke gaf even een hint en toen zag je pa het. En hij vond het nog leuk staan ook.

Helaas was er op de maandag iets minder leuk nieuws. Opa Steenkamp is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij was heel hard gevallen in de woonkamer en ze waren bang dat opa iets gebroken had. Na een paar foto’s hebben ze ontdenkt dat opa zijn heup gebroken heeft. Hij moest de volgende dag geopereerd worden en moest dus helaas nog even in het ziekenhuis blijven.

Leave a Reply