Skip to main content

30-06-2015/ 07-07-2015

Vandaag had ik Lieze vanaf 8 uur. De vorige dag had ik een plekje voor haar gemaakt met wat knuffels en speelgoed. Eerst lagen ze in de box, maar daar kon ze niet bij. Meteen toen ze binnenkwam kroop ze naar dat hoekje. Volgens mij viel het in de smaak. Het was een behoorlijk warme dag, dus ik had de deur naar het balkon open gezet. Nadat Lieze eind van de ochtend had geslapen en na het middageten zijn we naar het balkon gegaan. Het zonnetje ging net om het hoekje. Ik had ook een kleed buiten gelegd. Lieze vond het heel leuk om van buiten naar binnen en weer naar buiten te gaan. Toen kwam ik er steeds meer achter dat ik het balkon echt schoon moet maken, want op een gegeven moment lag alles van buiten op de vloer binnen. Kinderen zijn echt leuk en ze laten je veel dingen inzien. Ook welke dingen niet zo veilig liggen en snel stuk gaan. Gelukkig vond jij heel veel dingen prima. Ook toen ik je buiten even in de schaduw legde vermaakte jij je. Mama is heel trots op jou!

Deze dag zal Opa Steenkamp ook geopereerd worden. Ze hadden eerst gezegd dat het rond een uur of 16:00 gedaan zou worden, maar rond die tijd hadden we nog niets gehoord. Rond 20:15 kregen we te horen dat hij was opgehaald voor de operatie en een tijdje later dat het goed was gegaan. Dat was heel mooi om te horen. Oma bleef bij opa slapen in het ziekenhuis.

Op de woensdag zou ik oom Luuk helpen met wat orde te scheppen in zijn financiële situatie. Hij had veel belangrijke blaadjes wel bewaard, maar hij had niet echt mappen waar hij het in deed en het makkelijk terug kon vinden. Hij kan het waarschijnlijk heel goed zelf, maar je moet er ook even de tijd voor nemen en eraan beginnen. Normaal ben jij gewend om tot 10 uur lekker in bed te liggen, maar vandaag hadden we afgesproken om 10 uur te beginnen. Na het helpen van oom Luuk ging jij lekker slapen. Mama heeft toen heerlijk in de hangmat in de zon gelegen. Je had deze dag veel geslapen. Waarschijnlijk kwam dat door de warmte, maar zo kon ik even lekker bijbruinen. Steenkamp had ook een badje in de tuin en eerst had ik het idee om jou even met je voetjes erin te doen, maar ik durfde het toch niet zo goed. Misschien een andere keer.

In de avond koken tante Else-Mieke en ik. We hadden een recept gevonden en probeerde zo goed als we konden het te koken. Het ging niet allemaal even goed maar het eindresultaat was heerlijk. Zelfs tante Yodit at de rijst terwijl ze daar niet zo van houdt. Aan het einde van de avond hadden we nog even met oma Steenkamp bijgekletst op het terras en hoorde dat er bij opa Steenkamp een schroef en een plaatje in  zijn heup gezet was, omdat zijn knobbel, die in de kom zit, gescheurd was. Vrijdag zou opa waarschijnlijk weer naar huis komen.

Join the discussion One Comment

Leave a Reply