Skip to main content

07-07-2015/13-07-2015

Helaas moest mama vandaag naar de tandarts. De laatste keer was mama zwanger van jou en mochten ze geen foto’s maken van mijn tanden. Toen ik binnenkwam begon ze ermee dat ze al kon zien dat ik zwanger was. Ik moest daar wel om lachen en vertelde dat die buik er juist af moest. Ik legde uit dat ik al bevallen was van jou. Ze had in het systeem niet gezien dat ik al bevallen was en dacht dat ik net zwanger was. Ik vond het wel grappig. De hele tijd hebben we leuk grapjes gemaakt. Zo houden we het luchtig en vind ik het altijd minder erg. Helaas was er wat van mijn glazuur afgevallen en had ik een gaatje. Daarvoor moest ik twee verschillende afspraken maken. Helaas kon ik jou niet meenemen naar de tandarts. Tante Jacolien paste op jou.

Op de vrijdag hadden we weer afgesproken om te blijven slapen bij opa en oma Steenkamp om het weekend te kunnen helpen. Ook papa heeft goed geholpen. Gelukkig ben jij een lief meisje die heel goed in de wagenbak kan slapen. We hebben heel veel spelletje gespeeld en er een feestje van gemaakt. De zaterdag was papa dag. Papa had de verantwoordelijkheid en ik ging alleen over het voeden. Papa vond dat heel erg gezellig en mama kon zo opa goed helpen. Op de zondag had je pa een clubuitje en ging lekker varen. Mijn oom Hermen en tante Jenneke kwamen bij opa en oma op bezoek. Je mama heeft daar vroeger veel gelogeerd en gespeeld met haar nicht Dianne.

De maandag werd weer een drukke dag. In de ochtend moest je naar het consultatiebureau. Je kreeg je tweede vaccinaties. Mama had nog wel even wat vraagjes. Voornamelijk hoelang je in de nacht mag slapen. Als ik je niet wakker maak kan je soms wel 11 uur slapen en zeiden ze dat je maar 8 uur mocht slapen. Je mag naar 3 maanden maximaal 10 uur slapen. Liever niet, maar het mag wel.

Daarna gingen we naar opa en oma Steenkamp. Mama moest vandaag weer naar de tandarts. Deze afspraak gingen ze het glazuur maken op twee plekken in de mond. Tante Else-Mieke ging op jou passen. Doordat je net een prikje had gehad was je heel sloom en had je de hele tijd geslapen. Voor mama was het wat minder leuk. De onderkaak moest naar één kan verdoofd en we kunnen in de familie heel slecht verdoofd worden. Daar hielden ze rekening mee en verdoofde heel goed en ging extra checken of het gelukt was. De eerste keer was niet zo goed verdoofd. De tweede keer iets beter. Ik voelde nog wel wat, maar zei dat ze wel mochten beginnen. Mama is gewend dat ze wat voelt en ze gingen aan de slag. Helaas had mama wel wat pijn en was heel blij dat ze daarna weer met jou kon knuffelen.

Leave a Reply